GARANTIE

Als u een chinchilla bij ons koopt, geven wij u 2 weken garantie. Dit gaat in vanaf de dag dat u het diertje bij ons komt ophalen.
Dus mocht u diertje komen te overlijden in deze 2 weken, dan mag u een ander diertje komen uitzoeken met de zelfde waarde als het overleden dier.
Wij geven geen geld terug. Uiteraard willen wij wel het overleden dier zien, met een bevestiging van de dierenarts waarin staat waaraan het dier aan is komen te overleden.
Deze garantie geven wij alleen als de oorzaak van overlijden bij ons ligt, bijvoorbeeld een hartkwaal of nieraandoening.
Wij vergoeden dus geen nieuw dier als er sprake is van vergiftiging door bijvoorbeeld chips of snoep of een nekbreuk na een val door een te hoge kooi.

Tevens krijgt u een maand garantie op gebitsproblemen. Mocht uw chinchilla binnen een maand gaan kwijlen of bijvoorbeeld stoppen met hooi eten, dan mag u het dier komen ruilen.
Mocht u het niet vertrouwen, dan heeft u dus een maand de tijd om het dier bij de dierenarts te laten onderzoeken.
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met levende dieren. Net als een mens kan een dier ook helaas ziek worden of in het ergste geval zelfs overlijden.

Ons streven is goede / gezonde chinchilla’s te fokken. Daarom halen wij regelmatig nieuwe chinchilla’s uit binnen- en buitenland om inteelt te voorkomen.
Regelmatig worden oudere fokvrouwen vervangen voor jongere. Deze vrouwtjes gaan pas met 8-9 maanden de fok in.
Voor de ouder dieren zoeken wij dan een geschikt huisje waar ze hun laatste jaren kunnen verblijven.

Met zieke dieren wordt niet gefokt. LET WEL: Dat de chinchilla’s momenteel bij ons nog nooit ernstig ziek zijn geweest of dat er enige geboorteafwijking is geconstateerd.

Al onze chinchilla’s zijn in het bezit van knaagstenen en wilgentakken en krijgen iedere dag vers hooi. Hierdoor is de kans op gebitsproblemen aanzienlijk kleiner.

Mocht uw chinchilla na de garantie ziek worden of overlijden, laat u het ons dan toch even weten. Wij blijven graag op de hoogte.

PRIJSBEPALING

De prijs van een chinchilla wordt bepaald aan de hand van de stamboom en de kwaliteit van de chinchilla.
Voor jongen gekweekt uit Deense import en uit bewezen showkwaliteit chinchilla’s wordt een hogere prijs gevraagd.
De jongen worden echter niet verkocht met de garantie dat ze zullen uitgroeien tot volwassen dieren van de zelfde grootte en kwaliteit, aangezien het duidelijk moge zijn dat het voor de verkoper onmogelijk is om te voorspellen hoe een babychinchilla zich uiteindelijk zal ontwikkelen.

VERKOOP

Om een chinchilla te reserveren verzoeken wij een aanbetaling van 50% van de aankoopsom.
Een chinchilla mag worden voorgereserveerd voor tien (10) dagen – of anders indien overeengekomen tussen koper en verkoper – totdat de aanbetaling van 50% is ontvangen.
Aanbetalingen kunnen gedaan worden via de bank of contant.
Het resterende bedrag dient te worden voldaan via de bank alvorens de chinchilla wordt afgehaald of contant tijdens het afhalen (bewijs van betalingsopdrachten worden hierbij niet geaccepteerd).

Wij verzoeken de chinchilla binnen tien (10) dagen nadat hij/zij is gespeend op te halen of indien niet mogelijk op een nader overeengekomen tijdstip tussen koper en verkoper.
Chinchilla’s worden gespeend zodra de leeftijd van 9 weken en een gewicht van tenminste 200 gram is bereikt.
Betalingen worden op verzoek alleen volledig terugbetaald wanneer de chinchilla nog niet is gespeend of binnen vijftien (15) dagen na betaling van een volwassen chinchilla (indien de chinchilla nog niet is opgehaald).

De verkoper behoudt zich het recht om de verkoop van de een chinchilla te weigeren om welke reden dan ook.
Wij zijn zeer kritisch voor wat betreft de plaatsing van onze chinchilla’s en zullen het niet toestaan dat onze chinchilla’s voor ons gevoel terechtkomen in een omgeving die schadelijk kan zijn voor de chinchilla en/of een omgeving waar de chinchilla mogelijk verwaarloosd zal worden.

Wij verkopen geen chinchilla’s aan bontfokkers en/of fokkers die dieren verhandelen voor het bont.

Mocht u nog vragen hebben voor of na aanschaf van een chinchilla, neemt u dan gerust contact op met ons. Wij zullen ons best doen uw vragen zo spoedig mogelijk en naar tevredenheid te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Happy Chin, hobby chinchilla farm.